Antti Lassinharjun mietteitä tulevasta kaudesta
Julkaistu: 28.03.2017 00.00

Antti Lassinharjun mietteitä tulevasta kaudesta

Nuoremman B:n eli B2 joukkueen toiminnassa on aina kyse yhden kauden projektista. Toimintavuoden tavoitteena on kehittää kokonaisvaltaisesti pelaajia ja antaa heille mahdollisuus nousta isoon pelirooliin. B2 SM-sarjan taso on vuosi vuodelta noussut ja sen tarjoamat ottelut toimivat hyvänä kasvualustana seuraavan kauden B-juniorivuotta ajatellen.

Osa taitavista C-junioreista ottaa aina suoran paikan ja ison roolin seuraavan kauden B-juniorijoukkueesta. Lopuilla ikäluokan pelaajista on hyvä ottaa vuoden kehittymisjakso B2:ssa, minkä aikana pystyy vahvistamaan omaa tekemistään ja osaamistaan.

B2-joukkueen kilpailullisena tavoitteena on pelata läpi kauden kovimpia mahdollisia pelejä, eli SM-sarjaa, mutta pelaajien kehittäminen on joukkueen sarjasijoitusta merkittävämpi päämäärä. Menestystä tulee toki päivittäisen laadukkaan tekemisen myötä. Joukkueen tehtävänä on tukea B:n toimintaa ja pelaajia tuleekin liikkumaan joukkueiden välillä molempiin suuntiin. Yksittäiselle pelaajalle halutaan kauden aikana tarjota toisaalta kovia haasteita mutta samalla riittävän isoa roolia joukkueen peleissä.

Ensi vuoden 01-syntyneiden joukkuetta valmentavat Antti Lassinharju ja Kimmo Paavilainen. Ikäluokassa on paljon tasokkaita pelaajia, koska Kiekko Vantaan Junioreiden CSM-joukkueen lisäksi EVU:n C pelasi viime kaudella Mestistasolla. Tämä on hyvä asia, koska näin joukkue saadaan rakennettua omista vantaalaisista pelaajista, eikä ole riippuvainen ulkopuolelta tulevista pelaajista. Toki muualta tulleet vahvistukset ovat tervetulleita, mikäli kiinnostusta ja riittävää motivaatiota löytyy.

Joukkueen isoja arvoja ovat sitoutuminen, avoimuus, urheilullisuus ja ennen kaikkea toiminta joukkueen eteen. Valmennus haluaa joukkueen, jonka pelaajat eivät pelaa itseään, vaan joukkuettaan varten. Hyvä joukkuehenki kantaa ryhmää eteenpäin läpi kauden myös mahdollisina vaikeina hetkinä.

Joukkue- ja pelaajavalinnat tehdään pääsiäisen jälkeen ja varsinainen uuden kauden harjoittelu käynnistyy tiistaina toukokuun 2. päivänä.



Antti Lassinharju, B2 joukkueen vastuuvalmentaja

Seuran uusimmat