K-VANTAA C vs HIFKC 6-5 (vl)
Julkaistu: 18.01.2017 00.00

Miten mä nyt aloittaisin... Kylmät väreet tulee vieläkin, kun palaa ajatuksissa viime perjantaihin ja Myrtsin ykköshalliin. Aivan mieletön kiekkoilta! Faktat tiskiin: vastaan luisteli iso paha IFK, päävalmentajanaan loistava Kibe Kuhta. Eihän tässä karkelossa pitänyt olla mitään jakoa lohipaidoilla. Soturit oli eri mieltä.

Onhan näitä kysymyksiä (suluissa oma sijainti): Missä olit, kun prinsessa Diana kuoli (miestä vahvempaa nauttineena vesiselvän anopin kanssa lautapelejä pelaamassa)? Missä olit, kun Estonia upposi (alokasleirillä iltanuotiolla)? Missä olit, kun Lordi voitti viisut (taas anopin kanssa kisastudiossa)? Missä olit, kun Fagun lauma kyykytti IFK:ta kotihallissaan (mä olin paikalla!!)?

Jäätävä avauserä Kiekko-Vantaalta! Nyt ei tyydytty soturikiekkoon, vaan otettiin alusta asti tapahtumat hallintaan, kiekko on vallan väline! Eihän siellä ollut kuin minuutti taulussa, kun juhlittiin avausosumaa. Roni Karvinen duunaili jäätävät esityöt maalin takaa ja noukki maalin edestä Holopaisen Jaanin, jolla oli helppo työ lapioida mustaa pussiin. Toisaalta Jaani on saanut geeniperimäänsä maalintekijän kromosomit, silloin sattuu vaan löytämään ne tontit, mistä maalit tehdään. Onhan se Jaani varmaan sitä harjoitellutkin. 6:10 ja Sakari Karjalainen latoi kiekkoa uuniin, 2-0 kotijohto ja garden oli revetä liitoksistaan. Siihen perään naapurille kakkonen ja peli oli uomissaan. Onko tää näin helppoa? No ei ollut ei. Kiekkojumalat oli päättänyt, että tästä tehdään trilleri. Hifk selvitti alivoiman ja teki sen jälkeen kaksi nyyttiä kolmeen minuuttiin. It`s hole new ballgame! Jotenkin ne maalit tuli takaoven kautta, sattumien summana. Ei ne ollut oikeutettuja pelitapahtumiin nähden. Toisaalta ne maalit teki ja järjesteli IFK:n "isot nimet", joten kyllähän noilla veijareilla on kokemusta maalin teosta: paikka tulee, niin se käytetään. Pari minuuttia ennen erän loppua Paavilaisen Petu iski! Nätti liuku laidasta pakkien väliin, johon Larste toimitti pelivälinettä ja kiekko yläpesään. Kaunista ja vielä kauniimman asiasta teki se, että kaikki tapahtui isä Paavilaisen silmien alla! Siellähän ne kaikki kiekkoniilot oli kahviossa katsomassa. Kovaahan se Kimmo sillä Pamallaan ampuu, mutta siinä missä Petun skodet voi lukea valotaululta, niin isän vedot löytyy plekseistä mustina jälkinä...

Erätauko ja kuppi kuumaa Hannen enkeleiltä. En oikein parempaakaan ajanvietettä keksi! Nyt oli jo koko Tsuparin perhe paikalla, emäntää myöten! Ylpeä myös hänestä, vaikka kysymykset malliin: "Miksi näistä peleistä puuttuu JOHTAVA tuomari?", voisi kysyä vasta autossa. Oppia ikä kaikki.

Toinen erä oli pelitapahtumien valossa tasaisin. Kotijoukkueelle kolme erittäin kyseenalaista jäähyä. Mutta pitää olla rehellinen tälle lajille, pitkässä juoksussa nämä varmaan menee tasan. Tähän väliin hatunnosto kaikille tuomareille, jotka tekee epäkiitollisinta hommaa mitä tiedän. Eihän nämä koutsitkaan (Fagu ja Kibe) tuomareita alkaneet isommin ripittämään, pelimiehet tietää miten homma menee. Eikä katsomostakaan tuomareita teurastettu, sitäkin on Myyrmäessä kuultu erään vierasjoukkueen vanhempien suusta... Hifk teki kaksi ylivoimamaalia toiseen erään, nimimiehet taas asialla. Kuhdan suojatit teki kolme yv-maalia ottelussa, joten ei liene vaikea arvata, mitä on Vantaan treeneissä viikko hinkattu. Alivoimapelissä oli todellakin parantamista.

Kolmas erä alkoi siis lukemissa 3-4, jotenkin pelotti ajatus, että onkokuitenkin isoveli vs pikkuveli-asetelma olemassa. Miten Vantaan hieno valmennustiimi saa vielä takaa-ajon pumpattua jätkiin? Kolmas erä oli taas parasta Vantaata, mitä olen hetkeen nähnyt. Palkinto ajassa 47 ja rapiat, Frans Jalasti polkee laidasta sinisen yli ja virittää ranteella maalin kattoon. Halli heräsi henkiin!! Eikä menoa ainakaan hiljentänyt pari minuuttia myöhemmin Vantaan johtomaali! Griniuksen Mara pudotti kuuluisan lättynsä Koskisen lapaan ja Jesse ykäläpi. Todella hallittu viimeistely. Tunnelman latisti vastustajan isoin pyssy Marcus Kallionkieli vain minuutti edellisestä. Erän loppu oli Vantaan hallintaa, torjunnat kolmannessa erässä 9-16, mutta jatkoille mentiin.

Hifkin vierailu Myyrmäessä syyskaudella meni myös jatkoille, silloin pelattiin vain puoli minuuttia ja vierasvoitto oli tosi asia. Nyt oli läksyt luettu Kiekko-Vantaan osalta, että näin ei päässyt käymään. Tämä oli ensimmäinen 3 vs 3 jatkoaika, minkä näin viisiminuuttisena paikan päällä. Ei toimi mulle, antihokia. Älä luovu kiekosta- mentaliteetti liian vahva, riskejä vältetään viimeiseen asti. Voittolaukauksien vuoro.

Ensimmäinen maali nähtiin toisessa parissa, kun vähemmän yllättäen Kallionkieli vei naapurin johtoon. Kyllähän kaveri maalin teon taitaa! Sitten mentiinkin ilman maaleja viimeiseen vetäjään. Jep, arvasit oikein, Juuso Fagerström ja hallittu viimeistely. On se. Kerrasta poikki, käännetty järjestys ja Juuso uudestaan tulille. Aiaiai, kämmen-rysty-kämmen-rysty ja tunnelista sisään!!!! Tunnetaan varsinkin Mutkan Karin mielessä Tsupari-liikkeenä! Näitähän mä uitin sille monta kautta, kun pelattiin vastakkain. Ettei nyt Juuson moovit himmene, niin sanotaan, että tekeehän se ne nopeammin, sulavammin, näyttävämmin ja urheilijan kropalla! Sebu koppasi viimeisen vetäjän ja kaksi pistettä jäi Myrtsiin!!!!

Mieletön kiekkoilta, väkeä paikalla, hyvä fiilis katsomossa ja jäällä. Iso respect myös IFK:lle, toivon heille menestystä, rehti porukka. Kotikatsomo oli mielissään, intoutuipa katsomon viilein kannattaja Paldaniuksen Janne paiskomaan mun kanssa ylävitoset!!! Siinä oli tunnetta.

On tää nättiä.

-tsupari-

PS. tulevana perjantaina C:n vieraaksi saapuu Blues, ottelu alkaa Myyrmäessä klo 18:40.